Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ :  "      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ      " ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
17/07/2013
Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αρχίζουν να φέρνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα επισήμανε ρεπορτάζ στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, το οποίο επικαλείται ειδικούς που εξέτασαν τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. 

Επίσης, στο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του εμπορικού επιτετραμμένου της Αυστρίας στην Αθήνα, Μπρούνο Φράιταγκ. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση, στην προσπάθειά της να πετύχει τους στόχους λιτότητας, ώστε να συνεχιστεί η βοήθεια από τη διεθνή Κοινότητα. 

Παράλληλα, οι ειδικοί διαπιστώνουν συγκεκριμένες προόδους, ενώ ο τουρισμός γνωρίζει και πάλι ανάκαμψη. 

Την ίδια ώρα, ενώ οι έλληνες πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν την λιτότητα, οι ελεγκτές της τρόικας αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση σημαντικές προόδους, όπως στο θέμα των εσόδων και εξόδων της χώρας, η μεταρρύθμιση του τομέα υγείας προχωρεί, έστω και αν μερικά δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν μόνον εν μέρει, οι ακριβές και άκαμπτες συλλογικές συμβάσεις ανήκουν στο παρελθόν, ενώ μέσα στους προηγούμενους μήνες έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα. 

Από την πλευρά του η άποψη του εμπορικού επιτετραμμένου της Αυστρίας
στην Αθήνα, Μπρούνο Φράιταγκ, είναι πως το κόστος εργασίας στην Ελλάδα, που είναι σημαντικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα, έχει περιοριστεί τα τελευταία πέντε χρόνια κατά 10%. 

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Φράιταγκ γίνεται πιο ελκυστική η εγκατάσταση επιχειρήσεων, ενώ το περιβάλλον για επενδύσεις βελτιώνεται με βραχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. 

Βέβαια θα ήταν επιθυμητή μια σαφώς ταχύτερη διαδικασία χορήγησης αδειών, μια και απέχει πολύ η έκδοσή τους σε διάστημα δύο μηνών. 

Ο ίδιος εκτιμά επίσης πως έχει σταθεροποιηθεί αρκετά ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα, ενώ υποστηρίζει πως έχουν προχωρήσει μερικώς οι ιδιωτικοποιήσεις, όμως οι εισπράξεις από αυτές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και στην καλύτερη περίπτωση θα ανέλθουν σε 25 αντί των αναμενόμενων 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Για τον κ. Φράιταγκ, ικανοποιητική εμφανίζεται η κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό, όπου οι κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι αναμένονται περί τα 17 εκατομμύρια επισκέπτες, κάτι που είναι σημαντικό για το γενικότερο κλίμα στην Ελλάδα. 

Ο τουρισμός είναι σημαντικός όπως λέει και για τους νέους στους οποίους ένας στους δύο είναι άνεργος και πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν τουλάχιστον μερική απασχόληση. 

Τέλος, στο ρεπορτάζ της Αυστριακής Ραδιοφωνίας υπογραμμίζεται πως πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά στη χώρα στο θέμα των προνομίων, όπου για παράδειγμα, οι εφοπλιστές εξακολουθούν να απαλλάσσονται από φόρους, χωρίς η κυβέρνηση να θίγει αυτή την ομάδα που ασκεί επιρροή και να παραιτείται ως εκ τούτου από μια τόσο σημαντική πηγή εσόδων, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού και της διεθνούς Κοινότητας που στηρίζει τη χώρα και που ενδεχομένως θα εγκρίνει ακόμη μια διαγραφή χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ