Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΜΕΡΚΕΛ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ

ΠΗΓΗ :   "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
16/07/2013
«Η Γερμανία πηγαίνει καλά μόνο όταν η Ευρώπη πηγαίνει καλά» τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή της, όπου διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ψηφοφόρους πως δεν σκοπεύει να παρουσιάσει τον «λογαριασμό» της ευρωδιάσωσης μετά τις εκλογές στη χώρα. 

«Κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο κάναμε πολλά για να σταθεροποιήσουμε τοευρώ, πιστεύω και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Γιατί μόνον όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία. Επίσης, πρόσφατα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με τις εγγυήσεις για δανειακά προγράμματα για την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και για την Ελλάδα, καταστήσαμε σαφές ότι δεν αφήνουμε περιθώρια αμφιβολιών για το τι πρέπει να γίνει» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, στην καθιερωμένη συνέντευξή της καγκελαρίου το καλοκαίρι στο ARD. 

Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών, η Μέρκελ εμφανίστηκε ακόμη βέβαιη για την συνέχιση της συνεργασίας της με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι, όπως εκτίμησε, θα εκπροσωπηθούν στο επόμενο κοινοβούλιο. 

«Όποιος θέλει να παραμείνω καγκελάριος, πρέπει απλά να ψηφίσει CDU», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι θα δεχόταν το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τους Πράσινους. 

Για το ζήτημα της υπόθεσης παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), η καγκελάριος δήλωσε ότι ζήτησε από την Ουάσιγκτον ρητή διαβεβαίωση ότι θα σέβεται το γερμανικό δίκαιο όταν οι μυστικές υπηρεσίες της επιχειρούν στην χώρα, αλλά διευκρίνισε ότι από τις μέχρι τώρα επαφές δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι οι Αμερικανοί δεν σεβάστηκαν παλαιότερα το γερμανικό δίκαιο. 

Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ μιας διεθνούς συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ