Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

130 εκ. ευρώ σε δύο μήνες για τους αγρότες.ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
20/08/2013
Πληρωμές ύψους 130 εκ. ευρώ διενεργήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα, για τα επιχειρησιακά προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας για την περίοδο 2007-2013. 

Οι πληρωμές αυτές αφορούν πόρους που διατέθηκαν τόσο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όσο και από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ). 

Το ΥπΑΑΤ διευκρινίζει ότι τα πρόσφατα στοιχεία πληρωμών που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών αφορούν στην περίοδο πριν τις 30 Ιουνίου 2013 και δεν φέρουν ενσωματωμένες τις πληρωμές που ανακοινώνονται τώρα. 

Είναι γεγονός ότι, κάθε έτος, η εκτέλεση των πληρωμών, τόσο αυτών που βασίζονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό (π.χ. Εξισωτική αποζημίωση), όσο και αυτών που σχετίζονται με πληρωμές του ΠΔΕ, εμφανίζουν μία υστέρηση διότι χρειάζεται να υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις διάθεσης πιστώσεων και από το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, υπογράφονται συνήθως την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου. 

Με αφορμή την ανακοίνωση πληρωμών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, δήλωσε: 

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη πληρωμή των δικαιούχων. Δεν διεκόπη η ροή της χρηματοδότησης και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων πληρωμής του ΥπΑΑΤ προς τους αγρότες και τους δικαιούχους στη δύσκολη συγκυρία. Ειδικά για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που αφορούν επενδύσεις και δημόσια έργα, θα πρέπει οι δικαιούχοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες υλοποίησης, ώστε τα επίπεδα πληρωμών να εξασφαλίσουν την κάλυψη του στόχου ν+2 για τη χώρα μας για το 2013. Οι αναγκαίες πιστώσεις έχουν εξασφαλισθεί και οι επενδυτές-δικαιούχοι να είναι σίγουροι ότι αμέσως μετά την υποβολή των δικαιολογητικών τους οι πληρωμές θα γίνονται άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ