Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι αδιάφθοροι έσωσαν αστυνομικό θύμα πλεκτάνης

ΠΗΓΗ : "   BLOKO.GR    "

Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2013 08:04

       



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Η επιμονή και η αναπαράσταση των αστυνομικών του εσωτερικών υποθέσεων, έσωσαν νεαρό συνάδελφο τους από μια πλεκτάνη μέσα στην οποία τον είχε αλυσοδέσει μια 19χρονη τοξικομανής. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε βρει στην κοσμηματοθήκη  της θείας της στη
Γλυφάδα την πηγή των εσόδων για την εξασφάλιση της δόσης της και μόλις πιάστηκε, υποστήριξε πως τα χρυσαφικά που κάθε φορά αφαιρούσε τα παρέδιδε σ' έναν 25χρονο άνδρα.
Από την εξέλιξη της έρευνας που διενήργησε η ασφάλεια της Γλυφάδας, προέκυψε ότι ο υποδεικνυόμενος άνδρας είναι αστυνομικός. Ο 25χρονος συνελήφθη, η τοξικομανής τον αναγνώρισε και για την υπόθεση ενημέρωθηκαν οι αδιάφθοροι.
Από την επανεξέταση της γυναίκας προέκυπταν κάποιες ασάφειες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να οδηγήσουν στο σπίτι του αστυνομικού στη Γλυφάδα την κοπέλα, ζητώντας της περιγραφές για το εσωτερικό και άλλες λεπτομέρειες. Όταν παρέθεσε κάποια στοιχεία και είπε πότε επισκέφθηκε για τελευταία φορά το σπίτι, τράβηξαν τον κρυφό άσο από το μανίκι.
Της είπαν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ότι θα προβάλουν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για την επαλήθευση των λεγομένων της. Τότε ακριβώς ήταν που κάμφθηκε και για πρώτη φορά η εξιστόρηση της συνέπεσε με όσα ακριβώς τους έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα ο άσχημα μπλεγμένος από την ίδια 25χρονος αστυνομικός.
Τον αστυνομικό τον είχε γνωρίσει σ' ένα καφέ, της άρεσε και του έδωσε το τηλέφωνο του. Ο ίδιος της είχε συστηθεί ως Γιώργος με επαγγελματική ιδιότητα αυτή του λογιστή και είχαν κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Έτσι, όταν πιάστηκε, αντί να ομολογήσει τη ταυτότητα του κλεπταποδόχου φίλου της, επέλεξε για να καλύψει εκείνον να μπλέξει τον ... λογιστή. Κατά τις έρευνες σε σπίτια και οχήματα του αστυνομικού καθώς και σε χώρους της υπηρεσίας του δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση. Το έναυσμα για τόσο λεπτομερή κι εξονυχιστική έρευνα, δόθηκε από ένα μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο στο οποίο ο φίλο της της έγραφε “μόνο χρυσό”.

Μετά την αποκάλυψη και το ξεσκέπασμα της πλεκτάνης εξαιτίας της οποίας είχε καταμηνυθεί ψευδώς ο αστυνομικός, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 19χρονης Ελληνίδας και του ηλικίας 21 ετών φίλου της υπήκοου Αλβανίας.
Οι δυο κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της υφαίρεσης και ηθικής αυτουργίας σε υφαίρεση, της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Επιπλέον συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 25χρονος Αφγανός και ένας 27χρονος Πακιστανός οι οποίοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και κατηγορούνται για πλαστογραφία καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητείται ένας 42χρονος συνεργός τους από το Πακιστάν.

Στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας είχε εξακριβωθεί ότι τα κοσμήματα (αξίας 7.000 ευρώ περίπου) είχε αφαιρέσει η 19χρονη ανιψιά της ιδιοκτήτριας του σπιτιού. Ο φίλος της παραδέχτηκε ότι ήταν ο αποδέκτης των κλοπιμαίων, τα οποία στη συνέχεια πούλησε στον 25χρονο Αφγανό, ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας κινητών τηλεφώνων και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην περιοχή της Ομόνοιας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 25χρονου Αφγανού, στο οποίο εργαζόταν και ο συλληφθείς 27χρονος Πακιστανός, στο σπίτι του, στο Ι.Χ του αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών κ.λ.π. αντικειμένων.
Για τον 21χρονο Αλβανό προέκυψε ότι του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι παρουσίασης στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του, για υπόθεση εκβίασης ενώ είχε σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία για πλήθος ποινικών αδικημάτων, που διέπραξε στις 12 Φεβρουαρίου 2013 κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας (διατάραξη κοινής ειρήνης, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα), όπου και διαπιστώθηκε να προβαίνει μαζί με άλλα άτομα σε λεηλασία και πλιάτσικο στο οπλοπωλείο της Ομόνοιας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ