Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα ερευνούν ΣΔΟΕ και OLAF. ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 
27/08/2013
Εταιρείες που ενδέχεται να επιχορηγήθηκαν παρανόμως από ευρωπαϊκά προγράμματα που διαχειριζόταν το υπουργείο Ανάπτυξης, ελέγχουν από κοινού το ΣΔΟΕ και η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης). 

Την ίδια ώρα, επιβλήθηκε κατ' αποκοπή δημοσιονομική διόρθωση ύψους 5% στις δαπάνες που διαχειρίζεται η ελεγχόμενη Διεύθυνση και διορθώθηκαν οι ελλείψεις στο θεσμικό πλαίσιο με τον νόμο 3908/2011. 

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος Δράσεών του, πραγματοποιεί στοχοθετημένες επιτόπιες ελεγκτικές επαληθεύσεις σε Φορείς Επένδυσης, σε ορισμένες δε υποθέσεις, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)». 

Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει επίσης ότι «σε περιπτώσεις εντοπισμού περιπτώσεων απάτης - παρατυπίας, το ΣΔΟΕ προβαίνει στις κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες, προκειμένου οι αρμόδιοι Φορείς να προβούν στην ανάκτηση αχρεωστήτως και παρανόμως καταβληθέντων ποσών και στην κοινοποίηση των παρατυπιών». 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, σχετικής με την έρευνα που διενεργείται για παράνομες επιδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι «η ΕΕ ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ και Αρχή Πιστοποίησης, την ανάληψη κοινής δράσης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 δεν έχουν επιβαρυνθεί με περιπτώσεις δωροδοκίας, εκβίασης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής απάτης ή διαφθοράς». 

Από τον Δεκέμβριο του 2012 έχει αποσταλεί στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο απολογισμός του Κοινού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την υλοποίηση των κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων, προσθέτει ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ