Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Τεράστιας σημασίας» η κατασκευής του αγωγού TAP. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣΡΟΗ 1,5 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
24/08/2013
«Τεράστιας σημασίας» είναι η κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP για την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Forbes. 

Όπως τονίζεται, η απόφαση για τον αγωγό προωθεί τις ενεργειακές φιλοδοξίες της Ελλάδας, ενώ στο δημοσίευμα γίνεται και αναφορά στις εταιρείες χωρών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται εισροή 1,5 δισ. δολαρίων στην οικονομία της Ελλάδας. 

Τα έσοδα αυτά, όπως σημειώνεται, θα αντισταθμίσουν το έλλειμμα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ αναμένεται επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής και διαχείρισης του έργου, κάτι απαραίτητο σε μία χώρα, όπου η ανεργία έχει φτάσει το 27,6%. 

Ακόμη, αναφέρεται ότι η επιλογή του ΤΑP επιτρέπει στην Ελλάδα να την χρησιμοποιήσει ως «στοιχείο ένδειξης ανάκαμψης και προσέλκυσης ξένων επενδυτών». 

Επιπλέον, στο δημοσίευμα παρατίθεται παλαιότερη δήλωση του επικεφαλής έρευνας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνου Φίλη στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ο οποίος είχε τονίσει πως «ο ΤΑP είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα, αλλά πρόκειται μόνο για έμμεση επένδυση. Η Ελλάδα θα απομακρυνθεί από το φαύλο κύκλο μόνο, αν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και υιοθετήσει ένα ευέλικτο σχέδιο επενδύσεων για να προσελκύσει ξένους επενδυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ