Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ: ΑΥΣΤΗΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
25/09/2013
Έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην Μέση Ανατολή, είναι οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης ενός αυστηρού ψηφίσματος το οποίο θα αναγκάσει το καθεστώς της Συρίας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά τα χημικά όπλα.
«Πρέπει να υπάρξουν επιπτώσεις σε περίπτωση που η Συρία δεν τιμήσει τις υποσχέσεις της, στα πλαίσια του ΟΗΕ», σημείωσε ο κ. Ομπάμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε ακόμη και για το ιρανικό ζήτημα, αναφέροντας ότι επιθυμεί να δει τη διπλωματική οδό να δίνει αποτελέσματα στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Επιπλέον, κάλεσε το Ιράν να αποδείξει τον αμιγώς ειρηνικό χαρακτήρα του προγράμματός του «με διαφανή και επαληθεύσιμο τρόπο».
«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν την απόκτηση πυρηνικών όπλων», υπογράμμισε.
Στο μεταξύ, στη Συρία για τα χημικά όπλα επιστρέφουν σήμερα οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ρωσίας.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε ότι οι επιθεωρητές θα εξετάσουν καταγγελίες περί επιθέσεων με δηλητηριώδη αέρια στην Χαν Αλ Ασάλ, στο Σεΐχ Μακσούντ, και στο Σαρακέμπ.
Ακόμη, η Ρωσία σημείωσε ότι ευελπιστεί για υιοθέτηση του τελικού ψηφίσματος επικύρωσης της ρωσοαμερικανικής συμφωνίας για το διεθνή έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στα πλαίσια του ΟΗΕ, εντός της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ