Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΡΓΚΕΪ ΛΑΒΡΟΦ: Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
31/10/2013
Για την «μακρά φιλία» και τον «αμοιβαίο σεβασμό» ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία μίλησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος επισκέφτηκε χθες την Αθήνα, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, σε ηθικό επίπεδο αλλά και με την προώθηση του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των Ρώσων που επισκέπτονται την Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον Ρώσο υπουργό για την επίσκεψή του, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι μία χώρα με την οποία η Ελλάδα διατηρεί ιστορικά μακροχρόνιες σχέσεις.
Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της τιμής, έτσι ώστε να βοηθηθεί και η ανάπτυξη στη χώρα, σημειώνοντας πως τα γειτονικά με την Ελλάδα κράτη ήδη πληρώνουν πολύ λιγότερα από τη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαβρόφ έδειξε κατανόηση, ανέφερε όμως, πως η οριστική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την ίδια την Gazprom.
Στη συνέχεια ο Ρώσος υπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο οποίος εκτίμησε ότι η επίσκεψη του κ. Λαβρόφ θα δώσει νέα ώθηση στις ελληνορωσικές σχέσεις.
«Οι σχέσεις μας οι εμπορικές και οικονομικές είναι καλές, αλλά θα έλεγα είναι φτωχές σε σχέση με την εγκαρδιότητα των πολιτικών σχέσεων. Νομίζω ότι η άφιξή σας θα δώσει μια ώθηση στις σχέσεις αυτές και οι δυνατότητες - θα το δείτε και εσείς και με τις συναντήσεις τις οποίες θα έχετε - είναι πολύ καλές και νομίζω ότι θα είναι επωφελείς και για τους δύο λαούς μας», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη ακόμη τον ρώσο ΥΠΕΞ για την προσπάθειά του να αποτραπεί η σύγκρουση με φόντο τη Συρία, κάνοντας λόγο για «σημαντική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας».
Νωρίτερα, μιλώντας στο Συμπόσιο «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας», ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι Ελλάδα και Ρωσία είναι «σταθεροί εταίροι και φίλοι» και πρόσθεσε ότι η χώρα του «πάντα ήθελε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι αποτελεί «ανεκπλήρωτο χρέος», η ολοκλήρωση του έργου του Ι. Καποδίστρια για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, ιδιαίτερα σήμερα, μετά την κρίση, που πρέπει, όπως είπε, να παρουσιάσουμε στη διεθνή κοινότητα ένα αισιόδοξο αφήγημα.
Τέλος, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή του Καποδίστρια στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις αρχές του 19ου αιώνα και στην πρωτοπόρα αντίληψή του για τον συνδυασμό ρεαλισμού και μετριοπάθειας ενάντια στον αυταρχισμό της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ