Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα. ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
11/11/2013
Σίγουρος ότι δε θα χρειαστεί να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα εμφανίστηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων για τον οποίο έχουν αντιδράσει βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι είναι δικαιότερος από τα ισχύοντα και προανήγγειλε βελτιώσεις.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι το υπολειπόμενο 20% της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016 θα γίνει μέσω της ανάκαμψης της οικονομίας, του περιορισμού των δαπανών και στοχευμένων μεταρρυθμίσεων. Προανήγγειλε, δε, την παρουσίαση αναπτυξιακού εξωστρεφούς προτύπου.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε διορθώσεις στην νομοθετική πρωτοβουλία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σημειώνοντας τα εξής: «Με δεδομένο το δημοσιονομικό στόχο του ενιαίου φόρου ακινήτων και με τη συνδρομή των κυβερνητικών εταίρων, αναζητούμε τη βέλτιστη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης».

Ο ίδιος τόνισε πως η ελληνική οικονομία έχει καλύψει το 80% της απαιτούμενης προσπάθειας σε δημοσιονομικό επίπεδο, καθώς το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβερνήσεως έχει βελτιωθεί, από το 2009 μέχρι σήμερα, κατά περίπου 10% του ΑΕΠ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει μειωθεί κατά 19% του ΑΕΠ.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσους μου προσάπτουν ότι κάνω υπεραισιόδοξες προβλέψεις, ότι ήταν μόλις 17 Ιανουαρίου, όταν, με δημόσια δήλωσή μου, είχα προβλέψει ότι ήδη από φέτος θα καταγράφαμε πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 0,4%. Τελικά θα το ξεπεράσουμε», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ